Motorola će investirati u domaća preduzeća

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, sastao se u Čikagu sa rukovodiocima kompanije Motorola i izjavio da će MUP Srbije i ta američka kompanija nastaviti saradnju u oblasti modernizacije informaciono - komunikacionog sistema u našoj zemlji.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.11.2011.

10:14

Default images

On je rekao i da je dogovoreno da Motorola u Srbiji traži preduzeća sa razvijenom softverskom tehnologijom u koja bi mogla da investira.

MUP Srbije i Motorola imaju sporazum o strateškom partnerstvu i pre više godina su započeli projekat uvođenja TETRA sistema, koji omogućava kripto - zaštićen prenos informacija na teritoriji Srbije.

"Taj projekat je realizovan negde oko 40 odsto i ono što u narednom periodu predstavlja jedan od zadataka jeste da se pokrije cela teritorija Srbije TETRA sistemom", rekao je sinoć Dačić.

To je sistem koji omogućava da se informacije prenose potpuno kripto - zaštićeno, a takođe i omogućava i da čitav niz drugih korisnika, kao što to su vojska, elektroprovreda, prva pomoć, vatrogasci ili bilo ko drugi mogu da imaju potpuno nezavisan, samostalan sistem u prenošenju podataka, objasnio je ministar Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: