RIM - rezultati još lošiji od očekivanih

Neto prihod kanadskog RIM-a u drugom kvartalu prošle godine iznosio je 797 miliona dolara. U istom periodu ove godine, Research in Motion prihodovao je samo 329 miliona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

10:16

Default images

Pad prihoda od 58,7 posto nešto je što ni najpesimističnije prognoze analitičara nisu predviđale, ali i dovoljan razlog da se u javnosti opet pokrenu priče o budućnosti ove kompanije.

RIM je prodao 10,6 miliona BlackBerry telefona, milion manje nego što je predviđano, i samo 200 hiljada tableta, odnosno više nego duplo manje od onoga što su analitičari predviđali (490 hiljada).

I dok pojedini mediji pišu o načinima na kojima bi RIM mogao da se spase, među kojima je i predlog o promeni menadžmenta, iz RIM-a stižu najave o sniženju cene PlayBook tableta.

Naime, kako je najavio Majk Lazaridis, RIM će spremiti specijalne ponude kompanijama i BlackBerry vlasnicima, ali nije precizirano o koliko nižoj ceni će se raditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: