Apple lažirao dokaze protiv Samsunga?

U dokumentu koji je pomogao Appleu da izdejstvuje blokadu prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1 u Evropi, izgleda da su pogrešno interpretirane sličnosti ovog uređaja sa iPadom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2011.

22:23

Default images

Naime, podnete fotografije kao dokazi prikazuju „zgnječenu” sliku Galaxy Taba tako da on izgleda identične veličine i oblika kao iPad. Apple se sudu u Diseldorfu obratio sa žalbom da Samsung „slepo” kopira njegove dizajne.

Nije jasno odakle su ove fotografije nastale i da li su greškom stavljene.

Kada se predstave u pravom odnosu, Samsungov ekran deluje duže i uže od američkog rivala.
Foto: topbestphonereviews.info
Ostale slike u okviru dokumenta na 44 str. koje je advokatska firma Freshfields Bruckhaus Deringer podnela nemačkom sudu nisu izmenjene.

Samsungu je trenutno zabranjeno da uvozi, prodaje ili promoviše Galaxy Tab 10.1 u većini evropskih zemalja osim u Holandiji, ali Apple traži da se zabrana proširi i na ovu zemlju.

Pretpostavlja se, međutim, da je sudija u Nemačkoj doneo presudu na osnovu fizičkog pregleda dva tableta, a ne samo gledanja priloženih fotografija.

Bloger i stručnjak za patentni zakon Florijan Miler izjavio je za BBC da bi pokušaj namernog navođenja suda na pogrešan zaključak bio vrlo nesmotren, s obzirom na moguće kazne.

„Ne mogu da zamislim da bi bilo koja zdravorazumska osoba toliko rizikovala i namerno manipulisala dokazima u ovom kontekstu”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: