Bolnica za odvikavanje od interneta

U Južnoj Koreji, gde zavisnost od interneta postaje sve veći problem, otvorena je prva bolnica isključivo za odvikavanje od interneta i video igara.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug, Kotaku

Ponedeljak, 08.08.2011.

13:09

Default images

Bolnicu "Save brain" (Spasimo mozak) vodi dr Li J. Von, koji je ranije objasnio da lečenje počinje skeniranjem mozga zavisnika i postavljanjem desetak elektroda na njega, kako bi se videlo koliko određene zone mozga odstupaju od normalnog funkcionisanja, preneli su francuski mediji.

Čim se uspostavi dijagnoza, pacijentima se daju antidepresivi i prepisuje terapija za popravljanje moždane disfunkcije, zasnovana na lečenju manjka pažnje, odnosno hiperaktivnosti.

Li smatra da postoje dve vrste zavisnika od weba - oni povučeni koji više vole virtuelnu anonimnost od realnosti i oni koje na mreži privlače nasilje i iluzija moći.

Proces odvikavanja na ovoj klinici traje pet nedelja, a procenjuje se da Južna Koreja ima 2 miliona zavisnih od interneta.

U novembru ove godine južnokorejski parlament usvojiće i zakon po kome internet gejming kompanije moraju banovati korisnike mlađe od 16 godina sa svojih mreža u periodu od ponoći do šest sati ujutru.

Sa druge strane, ova zemlja odlučila se za strategiju uvođenja tableta umesto papirnih knjiga u svim školama do 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: