Google menja ime Picasi i Bloggeru

U narednih mesec do mesec i po dana, Google servisi Picasa i Blogger promeniće svoje nazive u Google Photos i Google Blogs, prenosi Mashable.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2011.

10:58

Default images

Odluka je doneta kako bi se Google servisi ujedinili pod jednim brendom, prenosi ovaj portal, a slična “sudbina”, zadesiće još neke od servisa, dok će YouTube najverovatnije zadržati svoje ime.

Početni uspeh društvene mreže Google + naterao je Google da mu približi ostale servise, Gmailu je već pripremljen novi dizajn koji će se slagati sa izgledom Google Plusa, a mogući datum kada će sve ove novine biti predstavljene je 31.jul, kada će i Google + zvanično početi sa radom (za sada je u beta fazi).

Inače, oba proizvoda, i Picasa i Blogger, u vlasništvo Googlea došli su 2004. godine, odnosno 2003. godine, a kako Mashable saznaje osim promene imena, sve ostale funkcionalnosti ovih servisa ostaće iste.

Google nije želeo da komentariše ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: