Windows 8 zvanično stiže 2012.

Stiv Balmer, izvršni direktor Microsoft korporacije, zvanično je objavio da će se Windows 8 pojaviti na tržištu 2012. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2011.

11:58

Default images

Mnogi su očekivali da će nova verzija Microsoftovog operativnog sistema izaći sledeće godine, ali kompanija je prvi put sada i zvanično potvrdila 2012. kao konačan datum.

„Dok s nestrpljenjem očekujemo sledeću generaciju Windows sistema ima još puno novina koje će stići u međuvremenu “, kazao je Balmer na konferenciji proizvođača softvera u Tokiju u govoru čiji je transkript objavljen na zvaničnom sajtu Microsofta.

„Kako godina bude napredovala čućete još mnogo o tabletima, PC-jevima i drugim stvarima vezanim za Windows 8”, dodao je on.

Windows 8 tako će se pojaviti 3 godine posle verzije Windows 7 koju Microsoft očekuje da proda u preko 350 miliona primeraka ove godine.

Novi OS imaće osavremenjen korisnički interfejs i podržavaće ARM čipove male potrošnje, što bi trebalo da Microsoft učini konkurentnim na sve jačem tržištu tablet računara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: