Lični podaci sa FB-a u rukama oglašivača

Kompanija koja se bavi bezbednošću na internetu i isporučuje sigurnosna softverska rešenja, Symantec, otkrila je da je veliki broj aplikacija nenamerno prosleđivao lične podatke korisnika Facebooka oglašivačima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2011.

09:31

Default images

Radi se o informacijama sa profila, foofografijama, čak i istoriji chatovanja korisnika. Ona kompanija tvrdi da je tokom godina stotine hiljada aplikacija nenamerno prosleđivalo ove podatke trećim stranama, najčešće oglašivačima. Srećom, navodi se u zvaničnom saopštenju, one nisu bile svesne da imaju pristup ovim podacima, tako da ih nisu ni iskoristile.

Iz Symanteca su rekli da su kontaktirali Facebook ovim povodom i da je Facebook pokrenuo određene akcije kako bi ispravio grešku. Oni, takođe, kažu da ne mogu proceniti koliko korisnika je ugroženo, ali da preporučuju korisnicima da promene svoje lozinke.

Agencija Rojters je, u međuvremenu, dobila izjavu portparolke Facebooka, Malori Lucič, koja kaže da je Facebook sproveo detaljnu istragu i da ne postoje dokazi da su lični podaci korisnika dospeli u posed trećih strana, ali i da su napravljene određene izmene u skladu sa Symantecovim upozorenjem.

Detalje o otkriću možete pročitati u zvaničnom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: