Prenos broja mobilnog od 1. jula

Sredinom marta, Republička agencija za telekomunikacije saopštila je da proces prenosa broja mobilnog napreduje, te da će korisnici uskoro moći da promene operatera i zadrže svoj broj.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

09:54

Default images

Sada je tu informaciju potvrdila i državka sekretarka za Digitalnu agendu, Jasna Matić, koja kaže da je 1. jul "rok koji čvrsto stoji", i da sva tri operatera trenutno testiraju opremu.

Do odlaganja je, prema njenim rečima, došlo zbog ponovljenog tenderskog postupka za nabavku opreme.

Korisnici će za prenos broja plaćati naknadu od 200 dinara novom operateru, a nakon prenosa, novi operater će starom morati da plati 1.000 dinara.

Operateri imaju mogućnost odbijanja zahteva za prenosom u slučaju da je korisnik manje od tri meseca kod trenutnog operatera, ili u slučaju neplaćanja dugovanja.

Ipak, Matić ističe da će sama mogućnost doprineti boljem kvalitetu usluga.

"Sama ta mogućnost podiže kvalitet odnosa sa korisnicima, podiže kvalitet usluga, jer operateri kad znaju da se možete naljutiti vrlo pažljio sa vama komuniciraju i trude se na svaki način da vas zadrže", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: