Zdravstveni informacioni sistem Srbije

Na danas održanoj konferenciji pod nazivom "Uvodjenje informacionog sistema u primarnu zdravstvenu zaštitu u Srbiji" rečeno je da bi ovaj proces trebalo da bude završen u narednih godinu dana.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

16:03

Default images

Projekat je finansirala Svetska banka, a uloženo je 1,2 miliona evra za softver i 5,1 milion za hardver, za sve ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.

Obuka i uvođenje softvera u rad u domovima zdravlja i ustanovama primarne zdravstvene zaštite studenata i starih lica biće obavljena do aprila 2012. godine.

Ministar Zoran Stanković rekao je da će informatizacijom zdravstva usluge u tom sektoru biti brže, efikasnije i da će biti smanjeni troškovi u zdravstvenom sistemu.

Kao krajnji cilj projekta navodi se stvaranje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Srbije, koji će obezbediti dostupnost zdravstvenih podataka svim učesnicima u zdravstvenom sistemu u skladu sa njihovim ulogama i odgovornostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: