MySpace gubi milione korisnika

MySpace je prošao kroz redizajn, i otpuštanja, ali izgleda da te odluke nisu bile dovoljne da ova mreža povrati svoj nekadašnji uspeh.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2011.

08:16

Default images

Naime, u javnosti su se pojavili podaci o gubicima, ali ovoga puta ne finansijskim, već o gubitku korisnika. Prema podacima koje je izneo comScore, MySpace je izgubio 10 miliona korisnika u februaru, u odnosu na januar ove godine.

Tako je ovu mrežu tokom februara posetilo 63 miliona korisnika, odnosno skoro 50 miliona manje nego u februaru prošle godine.

Vlasnik ove mreže je, od 2005. godine, vlasnik News Corpa, Rupert Merdok, koju ju je tada kupio za oko 530 miliona dolara. Vrednost na koju se sada procenjuje iznosi 80 miliona.

"Kada smo ga kupili, MySpace je profitirao od tadašnjeg booma u online oglašavanju. U međuvremenu se tržište proširilo i počeli smo kaskati za ostalima. Gubici koje danas proizvodi MySpace za NewsCorp su neprihvatljivi, iako su ljudi koji ga vode napravili odličan posao proteklih godina. Naravno, svestan sam da od prodaje neće biti ništa ako ne redizajniramo MySpace", rekao je Merdok krajem prošle godine, kada su se pojavile glasine da bi se mogao odlučiti na prodaju Myspacea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: