HTML5 dobio svoj logo

W3C (World Wide Web Consortium), organizacija koja bavi izradom internet standarda, predstavila je novi zvanično logo HTML5 standarda.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

14:12

Default images

Logo, koji možete videti na slici, delo je kompanije Ocupop, a dizajner, Majkl Niling, kaže da logo na simbolični način predstavlja kako HTML5 stoji u središtu tehnoloških promena danas.

"Termin HTML5 ivi svoj život. Postoji dosta nejasnoća i debata i u zajednici programera, ali i u javnosti, oko toga na šta se tačno misli kada se govori o HTML-u 5... Standard treba standardizovati. Odnosno, HTML5 treba da ima dosledan, standardizovan vizuelni identitet koji će se koristiti kao okvir za razgovore, prezentacije i objašnjenja", rekao je Niling.

Logo je posvećen web programerima i stoji hrabro kao zastavica napretka, stoji na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: