Myspace otpušta polovinu radnika

Jedna od prvih društvenih mreža na internetu, MySpace, saopštila je da će morati da otpusti gotovo polovinu zaposlenih širom sveta, prenose agencije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2011.

12:03

Default images

Biće zatvoreno oko 500 radnih mesta u kompaniji, čije vlasnik poznati medijski magnat Rupert Mardok, odnosno njegova medijska kompanija "NewsCorporation", preneo je BBC.

Myspace već neko vreme pokušava da održi korak sa znatno uspešnijim Facebookom, pa su tako u više navrata uvođene vizuelne i funkcionalne promene, a početkom decembra Merdok je izjavio da je sve bliži odluci da proda MySpace.

Majk Džons, direktor ove društvene mreže, rekao je da je bilo teško doneti odluku o otpuštanju, ali da je ona bila neophodna, i da zbog toga što su se odlučili na ovaj korak, mogu učiniti da MySpace ostati profitabilan.

Neimenovan izvor blizak kompaniji rekao je da se iz ove kompanije nadaju da će na ovaj način uštedeti 200 miliona dolara godišnje. U prethodnoj "turi" otpuštanja, Myspace je umanjio broj zaposlenih u Americi za 420, i 300 u inostranstvu.

Tehnopolis na Twitteru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: