Bing - 90 miliona korisnika

Kada je lokacija za pretraživanje interneta kompanije Microsoft promenila ime pre nešto više od 18 meseci, bilo je jasno da je ovakva temeljna promena prouzrokovana pre svega veoma snažnom i agresivnom konkurencijom u vidu kompanije Google.

Izvor: Benchmark

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 17.12.2010.

10:43

Default images

U međuvremenu je objavljeno i partnerstvo sa trećim velikim igračem na ovom polju, kompanijom Yahoo, a sada je konačno došlo vreme i za presek stanja.

Prema izveštaju prezentovanom početkom ovog meseca, stvari uopšte ne izgledaju loše, budući da je Bing uspeo da privuče oko 90 miliona stalnih korisnika, što je veoma značajno uvećanje u odnosu na 60 miliona, koliko ih je bilo u trenutku promene imena pre godinu i po dana. Izveštaj kompanije comScore ovo i potvrđuje, budući da se prema njemu trenutno 11.8 procenata svih upita preko interneta obavlja preko lokacije Bing, što je porast u odnosu na početnih 8 procenata.

Za ovakav uspeh zaslužan je proboj na nekoliko specifičnih tržišta, uključujući kupovina, putovanja i muzika, koji su zabeležili veći skok u odnosu na druge oblasti. Najznačajniji rast zabeležila je pretraga muzike, koja je na Bingu skočila za gotovo 800%, a primećeno je i da sve veći broj korisnika češće koristi usluge ovog pretraživača – njihov broj skočio je za 72%.

Mobilna aplikacija Bing je zabeležila značajan uspeh, pre svega zahvaljujući činjenici da su korisnici iPhonea i iPada ovu aplikaciju preuzeli ukupno 5.5 miliona puta.

Ipak, analitičari su prilično oprezni kada je budućnost u pitanju, i nastavak trenda rasta, budući da je dominacija koju ima Google nesporna – i da se udeo ove kompanije prepolovi, i dalje bi zauzimala veći procenat tržišta nego Bing i Yahoo zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: