Zatvorske kazne za osnivače Pirate Baya

Žalba osnivača The Pirate Baya nije prihvaćena, pa će tako četvorica momaka koji stoje iza ovog projekta odležati zatvorske kazne u trajanju od 4 do 10 meseci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

11:38

Default images

Iako je dužina trajanja zatvorske kazne smanjena, odšteta koju će morati da plate je povećana na 46 miliona švedskih kruna. Sud u Stokholmu proglasio ih je krivim za nedozvoljeno deljenje muzike i filmova i kršenje autorskim pravima.

Optuženi su se izjasnili da nisu krivi, jer na njihovom sajtu nije bilo materjala zaštićenog autorskim pravima, a kako žalba na presudu donetu u aprilu ove godine nije usvojena, njihovi advokati najavljuju žalbu Vrhovnom sudu Evropske Unije.

Uprkos svemu ovome, thepiratebay.org i dalje nastavlja sa radom.

Ne zaboravite da Tehnopolis možete pratiti i na Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: