Zvanično predstavljen novi Skype

Nova - 5.0 verzija sa sobom donosi brojna poboljšanja i dodatke, a najviše pažnje korisnicima privukla je integracija Facebooka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.10.2010.

14:28

Default images

Skype 5.0 sada nudi mogućnost da pozovete, pošaljete poruku na mobilni telefon ili pak da “proćaskate” sa svojim prijateljima sa Facebooka.

Klikom na ikonu “kućice” otvoriće vam se detaljniji prikaz Skype Homea, koji sadrži vaše lične podatke, obaveštenja, ali i gde se, između ostalog, nalazi nova Facebook “kartica”, pomoću koje možete pristupiti feedovima i telefonskom imeniku sa vašeg profila.

Facebook Feed opcija će vam prikazati aktivnosti koje izgledaju gotovo identično onim na Facebooku, pa ćete moći da komentarišete poruke vaših prijatelja, menjate svoj status i skoro sve ono što bi ste radili na Facebooku. Jedina razlika je ta, što će se ispod svakog novog statusa ili poruke vaših prijatelja pojaviti dva nova tastera, SMS i Call. Imajte na umu da će se ovi tasteri pojaviti samo ukoliko su vaši Facebook prijatelji uneli brojeve telefona na Facebooku.

Osim toga, promenjen je i izgled kontakt liste, a Skype će od sada češće tražiti od korisnika da doda svoju novu fotografiju, koja će predstavljati bitan faktor u pretraživanju.

Podsetimo, nedavno je Facebook sklopio novo partnerstvo sa Microsoftom kada je najavljeno da će pretraživač Bing, integrisati Facebook u svoju pretragu, da bi nešto kasnije bilo poznato da je i novi Windows Live Essentials 2011 integrisao Facebook chat u svoju aplikaciju koja se nalazi u ovom paketu.

Međutim, novi Skype donosi sa sobom više nego što je sama integracija sa Facebookom. Naime, iz kompanije su ostali dosledni i ispunili su obećanje da se u finalnoj verziji ostavi mogućnost uspostavljanja čak 10 besplatnih grupnih video poziva.

Korisnici Windows operativnih sistema novi Skype mogu preuzeti na zvaničnom sajtu . Korisnici drugih operativnih sistema moraće da sačekaju, jer iz kompanije nisu naveli tačno vreme kada će biti dostupne verzije za druge operativne sisteme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: