Lovci oborili Google optiku

Glavni inženjer za upravljanje mrežnom infrastrukurom kompanije Google objavio je, na nedavno održanoj konferenciji, da Google ima velikih problema sa lovcima u američkoj državi Oregon.

Izvor: BozzaBench

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.09.2010.

11:28

Default images

Lovci iz dosade, zbog nedostatka životinja za odstrel, vežbaju pucajući u optičke kablove i izolatore. To je postao toliko veliki problem da je Google odlučio da optičke kablove i vodove od sada rutira podzemnim putem.

Svake jeseni kada započne lovna sezona gotovo sa velikom dozom preciznosti se zna da će Google optika „pasti“ od strane vešte ruke i oštrog lovačkog oka. Zbog toga je Google odlučio da izgradi podzemne optičke vodove.

Inače ova optika povezuje glavni centar u Dallasu vredan 600 miliona dolara. Kada se desi havarija ovog tipa šalju se inženjeri na teren koji do mesta kvara stižu traktorima, a zimi na skijama, i provedu do tri dana održavajući neophodnu ispravnost optičke veze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: