Intel kupuje McAfee za 7,68 milijardi

Hardverski div Intel objavio je da će preuzeti kompaniju McAfee za oko 7,68 milijardi dolara u gotovini, tj. po ceni od 48 dolara za deonicu.

Izvor: T-Portal

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 20.08.2010.

09:42

Default images

Kompanija McAfee nastaviće da deluje kao samostalna kompanija u vlasništvu Intela, a biće odgovorna Intelovom odeljenju za softver i usluge.

Upravni odbori obe firme odobrili su akviziciju koja će biti dovršena čim regulatorna tela daju zeleno svjetlo.

Iako se na prvi pogled čini da Intel, koji je primarno hardverska kompanija, ulazi na stranu teritoriju akvizicijom kompanije koja se bavi računarskom sigurnošću, u Intelu tvrde da je sigurnost postala esencijalni deo računarstva.

"U prošlosti su energetska učinkovitost i povezivost definsrale zahteve računarstva. U budućnosti će im se pridružiti i sigurnost kao treći stub svega što ljudi očekuju od računarstva', izjavio je Intelov direktor, Pol Otelini.

McAfee je jedna od najvećih firmi koje se bave računarskom sigurnošću, a u posjednjih godinu dana odlično je poslovao, s oko dve milijarde dolara prihoda u 2009. godini. Dobri poslovni rezultati su verovatno bili bitan faktor u Intelovoj odluci o preuzimanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: