Ukidanje poreza na mobilnu telefoniju?

Sva tri domaća operatera najavila su da će tražiti ukidanje dodatnog poreza na mobilnu telefoniju, uvedenog u junu prošle godine.

Izvor: Beta

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2010.

16:39

Default images

Porez, za koji je najavljeno da će biti ukinut čim Srbija izađe iz recesije, trebalo bi ukinuti, jer dodatno otežava poslovanje, navode iz ove tri kompanije, a za njim više nema realnih potreba, jer je zemlja, prema podacima Zavoda za statistiku za prvi kvartal 2010. godine, izašla iz recesije.

Ukidanjem ovog poreza, podstakle bi se investicije u telekomunikacije, navode iz Telekoma Srbije. Sličnog mišljenja je i Roland Hajdner, član Upravnog odbora Vipa, koji je rekao da bi "ukidanje tog poreza poslalo pozitivnu poruku svim stranim investitorima". On je rekao i da će njegova kompanija zatražiti od Vlade Srbije ukidanje ovog poreza najkasnije od juna.

Iz kompanije Telenor stižu ocene da bi između ostalog ukidanje ovog poreza bilo važno, jer je tom merom diskriminisana telekomunikaciona industrija u Srbiji, ali i da su njom produbljeni efekti finansijske krize.

Porez je uveden u junu 2009. godine u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita i trebalo je da se ukine sa prvim znacima ekonomskog oporavka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: