Apple predstavlja tehnologiju iAd

Prema pisanju AppleInsidera, u kome se prenosi izjava jednog zvaničnika Applea, ta kompanija će 7. aprila predstaviti tehnologiju za oglašavanje na mobilnim uređajima, nazvanu iAd.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

19:20

Default images

To znači da se borba Apple i Googlea nastavlja i na tržištu oglašavanja na mobilnim uređajima, za koje se procenjuje da u ovom trenutku vredi više od dve milijarde dolara. Budući da se to tržište još uvek razvija, očekuje se dalji njegov rast. Apple do sada nije pokazivao interesovanje za ulazak na ovo tržište, ali uređaji iPhone, iPod Touch i iPaD imaju sve mogućnosti potrebne za ovu vrstu oglašavanja.

Izvršni direktor Applea, Stiv Džobs, već je najavio novu tehnologiju iAd kao sledeći veliki potez kompanije Apple. U prilog očekivanja da Apple ozbiljno namerava da se pojavi na tržištu oglašavanja preko mobilnih uređaja jeste i kupovina kompanije Quattro Wireless za 275 miliona dolara.

Prethodno je Google pretekao Apple pri kupovini kompanije AdMob, koju je platio 750 miliona dolara. AdMob je lider u oblasti mobilnog oglašavanja i već pruža usluge za aplikacije koje rade na Googleovom operativnom sistemu Android. Kompanija AdMob, takođe, nudi mnoge programe za telefone iPhone, koji se koriste za prikupljanje opštih statističkih podataka o korisnicima iPhonea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: