Telenor novi fiksni operator?

Danas je u prostorijama RATEL-a održana sednica na kojoj je otvorena jedina dostavljena ponuda za licencu za drugog operatora fiksne telefonije.

Izvor: PC Press

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

18:03

Default images

Od četiri kompanije koje su otkupile konkursnu dokumentaciju (Telenor, Vip mobile, Kerseyco Trading Limited i Konsing Group) samo je Telenor i dostavio ponudu.

Kako prenosi Beta, Konsing Group je od podnošenja ponude odustao zbog nepotpune konkursne dokumentacije. Naime, ona nije sadržala ključne elemente za biznis plan na osnovu kojih bi mogao da se proceni neophodan obim ulaganja i isplativost posla. Inače, većinski vlasnik Konsinga je američka kompanija COMgroup International koja je kontaktirala dva američka telekomunikaciona operatora zainteresovana za ulaganje u fiksnu telefoniju u Srbiji.

Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja je konstatovala da je kompletnu dokumentaciju blagovremeno predala samo kompanija Telenor. Sledi faza u kojoj će komisija detaljno pregledati predatu dokumentaciju i najkasnije u ponedeljak 18.1. do 10 časova objaviti da li je Telenor ispunio uslove za dalje učešće u postupku. Tada će se znati i mesto i vreme kada će biti otvoren finansijski deo ponude.

Nakon završetka sednice, predstavnici Telenora su istakli da će nove fiksne brojeve telefona korisnicima moći da ponude u roku koji bude definisan uslovima licence, a najkasnije u roku od godinu dana od dodeljivanja licence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: