Dodatak za Firefox ubrzava surfovanje

Besplatni dodatak TooManyTabs za Mozillin browser Firefox namenjen je korisnicima koji žele da imaju aktivan veliki broj tabova u jednom prozoru.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.12.2009.

18:09

Default images

Vlasnici računara sa ograničenim memorijskim resursima znaju da je ovakav način pretrage interneta vrlo zahtevan. Dodatak TooManyTabs (TMT) rešava problem prevelikog zauzeća memorije tematskim razvrstavanjem tabova i kreiranjem reda za čekanje gde su one i dalje vidljive, ali ne zauzimaju radnu memoriju.

Dodatak instalira dodatni meni sa alatkama smešten iznad standardnih tabova. Korisnik može jednostavno da prevlači tabove na meni, a ako pritisne strelicu u levom uglu aktivnog taba, premestiće je na TMT meni.

Tab koja se nalazi u TMT meniju je neaktivan i ne zauzima deo memorije. Umesto njega URL adresa se skladišti u novom direktorijumu sa prečicama koje dodatak kreira u Firefoxovom direktorijumu Unsorted Bookmarks. Kada korisnik pritisne neaktivni tab TMT vraća njegov sadržaj koristeći adresu i keš memoriju čitača.

Tabovi se mogu poređati u šest redova koji se mogu prikazivati naizmenično ili istovremeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: