Najskuplji iPhone na svetu

Ukoliko smatrate da je Appleov telefon iPhone 3GS skupa stvarčica, šta biste tek rekli kad biste ugledali jedan optočen zlatom i dijamantima?

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

16:31

Default images

Upravo takav telefon kreirao je liverpulski dizajner Stjuart Hjuz i on sad posle njegove intervencije košta 1,92 miliona funti. Telefon iPhone 3GS Supreme je izrađen korišćenjem 271 grama 22-karatnog zlata, a prednji okvir krasi 136 dijamanata bez mane, sa ukupno 68 karata.

Appleov zlatni logotip na poleđini ukrašen je sa 53 dijamanata od ukupno jednog karata, a prednje navigaciono dugme sadrži jedan veoma vredan i redak dijamant od 7,1 karata.

Škrinja teška sedam kilograma u kojoj se čuva ovaj jedinstveni telefon napravljena je od jednog bloka granita, kašmirsko zlatne boje, a unutrašnjost je obložena najfinijom (i najskupljom) kožom.

Hjuzu je bilo potrebno deset meseci da napravi ovu kreaciju koju je naručio anonimni australijski biznismen, izveštava britanski Telegraf. Većinu tog vremena navodno je potrošio na traženje dijamanta za navigaciono dugme. Koliko mu je trebalo da napravi novo zlatno kućište nije objavljeno.

Krajem aprila Hjuz je prikazao i zlatni iPhone 3G, a pre njega je na sličan način ukrasio i iPod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: