Conficker dobio zlog brata blizanca

Stručnjaci istraživačke grupe SRI International Computer Science Laboratory (nekadašnji Stanford Research Institute) iz Menlo Parka u Kaliforniji, saopštili su da je zloglasni virus Conflicker, poznat još i kao Downadup i Kido, dobio svog brata blizanca.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 21.02.2009.

15:21

Default images

Radi se o virusu pod imenom Conficker B++, koji je registrovan početkom ove nedelje. U saopštenju grupe SRI se navodi da je nova verzija virusa skoro identična prethodnoj, tako da obični korisnici računara verovatno neće uočiti razliku između originalne i nove verzije virusa. Međutim, Conficker B++ koristi neke nove načine za inficiranje napadnutih računara što ga čini potencijalno još opasnijim od svog prethodnika.

Računari zaraženi Confickerom mogu biti iskorišćeni za razne vrste kriminalnih aktivnosti na Internetu – slanje neželjenih poruka e-pošte, registrovanje otkucaja korisnika na tastaturi ili pokretanje napada uskraćivenjem usluga.

Prema podacima antivirusnih kompanija, različite varijante Confickera su od oktobra 2008. godine kada se pojavila originalna verzija virusa do danas, zarazile oko 10,5 miliona računara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: