EU Flower Eco sertifikat za Asus

Kompanija Asus prvi je dobitnik EU Flower Eco sertifikata za N seriju laptop računara.

Jovana Milićević

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

21:24

Default images

Ovaj sertifikat koji svedoči o posvećenosti kompanije zaštiti i očuvanju životne sredine, kao i o ekološkoj prilagođenosti ove serije računara, dobili su modeli N50, N80, N20 i N10 koji su time postali prvi računari na svetu nosioci ovog sertifikata.

Flower Eco standard, koji dodeljuje Odbor za dodelu Eco-Label, stvoren je prema Eco Label shemi iz 1992. godine i priznat je, osim u zemljama Evropske Unije, i u Norveškoj, Švajcarskoj, Lihtenštajnu i na Islandu.

Na ceremoniji dodele Flower Eco nagrada u Pragu predsednik Asusa Džoni Ših naglasio je da ta kompanija teži da stvori bolji svet i da se nada da će "Zelenim Asusom spojiti tehnologiju, inovaciju i zaštitu sredine u cilju ostvarenja čistije, zelenije planete za sve".

Kompanija Asus započela je kampanju zaštite životne sredine "Zeleni Asus" 2000. godine, a pre ovog priznanja N serija laptopova dobila je i EPEAT zlatnu medalju u oktobru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: