PewDiePie: YouTube me sabotira zato što sam belac

Vloger PewDiePie tvrdi da YouTube sabotira njegov kanal zato što je belac.

Tehnopolis

Izvor: Independent

Utorak, 06.12.2016.

08:33

PewDiePie: YouTube me sabotira zato što sam belac
Foto: YouTube Screenshot

Švedski jutjuber kaže da će izbrisati svoj nalog na toj mreži, jer se okrenula protiv njega, zbog čega mu je “pala popularnost”.

“Belac sam”, kaže on u videu. “Mogu li to da kažem? Mislim da je u tome problem.”

On tvrdi da je YouTube hteo da u sam vrh kreatora sadržaja na toj mreži hteo da stavi nekoga ko je “ekstremno kancerogen”, a spekuliše se da je mislio na Lili Sing, kanadsku jutjuberku indijskog porekla. PewDiePie je među najpopularnijim YouTube zvezdama svih vremena, ali sada preti da će izbrisati svoj nalog na toj mreži koji ima 50 miliona subscriber-a.

“YouTube ubija moj kanal. To je jasno. To se dešava kad pratite analitiku. Sve pada”, rekao je u videu u kom se žali da ga mreža “kažnjava zbog rase”.

On tvrdi da su se i drugi jutjuberi žalili na istu stvar i da mreža ne daje nikakva objašnjenja.

Međutim, Feliks Kjelberg, kako se zove ovaj vloger, nekoliko sati kasnije je obavestio fanove da ga je YouTube kontaktirao i da ispituje pad poseta njegovog kanala.

Takođe, predstavnik te mreže rekao je za Independent da se pad poseta dešava i najboljim kreatorima sadržaja.

“Neki jutjuberi su izrazili zabrinutost zbog pada pretplatnika na njihov kanal. Naše analize pokazuju da se na njihovim nalozima ne dešava ništa što nije uobičajeno. Normalno je da se broj pretplatnika smanjuje kada se neki od njih odjave sa tih naloga ili kada YouTube ukloni spamere među njima. Ovo poslednje činimo kako bi broj pretplatnika koji možete videti uz nalog kreatora bio tačan”, rekao je predstavnik mreže.

PewDiePie dosad je sakupio oko 13 milijardi pregleda. Kanal je otvorio 2010. kada je počeo da prikuplja ogroman broj fanova zahvaljujući kojima je proglašen za YouTube zvezdu sa najvećom zaradom na svetu. Naime, on je prošle godine od vlogovanja na toj mreži zaradio 12 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: