iPhone "preživeo" 18 meseci na dnu jezera

Amerikanac je pronašao iPhone 4 koji je godinu i po dana ležao na dnu jezera, a nakon što ga je dva dana držao u pirinču, kako bi ga lepo osušio, uspeo je da ga upali.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Utorak, 29.11.2016.

08:34

iPhone
Foto: Thinkstock / ilustracija

Kada je u martu prošle godine, tokom ribolova na zaleđenom jezeru, Majklu Guntrumu iz Pennsylvanije iPhone 4 ispao iz ruke i upao u rupu u ledu, on se pomirio s tim da više nikada neće koristiti ovaj telefon. Ali, godinu i pol kasnije šokirao se kada ga je nazvao Danijela Kalgrena i rekao mu kako je pronašao njegov iPhone 4, a još se više šokirao kada je saznao da ovaj telefon i dalje radi.

Jezero, u koje je Guntrumu ispao telefon nedavno je isušeno, nakon čega je Kalgren s detektorom metala krenuo u potragu za potencijalno vrednim stvarima koje su ljudima tokom godina upale u njega, a među njima, u blatu je pronašao zakopan iPhone 4.

"Odneo sam telefona kući i stavio ga u pirinač, čisto iz znatiželje da vidim da li i dalje radi", komentarisao je za medije Kalgran te je, kada je shvatio da telefon zaista radi, kontaktirao njegovog vlasnika.

Guntrum je bio skeptičan kada je, godinu i po nakon gubitka telefona dobio poziv od stranca koji mu je rekao kako je pronašao iPhone izgubljen u zamrznutom jezeru, ali nakon što mu je Kalgren poslao sliku telefona i pitao ga izgleda li mu iPhone sa slike poznat, prepoznao je screensaver i svoj iPhone "četvorku".

Ipak, na Digital Trendsu napominju kako bi jedan od razloga zbog kojih je iPhone "preživeo" toliko dugo na dnu mogla da bude i zaštitna fotrola OtterBox, s kojom je telefon bio zaštićen.

Iz Apple-a kažu kako su tokom godina njihovi korisnici podelili "brojne neverovatne priče o preživelom iPhone-u", a ovo je samo još jedna od njih. Što se Guntruma tiče, on je i do sada bio veliki ljubitelj Apple-a i kupovao je samo njihove proizvode, a sigurno je kako će nastaviti da ih kupuje i u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: