Aplikacija za brzo rešavanje matematičkih zadataka

U poslednje vreme čini vam se da je vaše dete postalo odličan matematičar, voli matematiku i niže samo petice. Ako je tako, moramo da vas razočaramo: postoji šansa da se nije desilo čudo, već je to samo mobilna aplikacija za brzo rešavanje zadataka.

Tehnopolis

Izvor: Jovana Jovanèiæ

Utorak, 22.11.2016.

22:04

Aplikacija za brzo rešavanje matematičkih zadataka
Foto: Thinkstock

Isti zadatak, isti postupak, za tačno rešenje profesoru treba više od 30 sekundi, a mobilnoj aplikaciji manje od tri.

“Uzmes mobilni, ima kamera , time se zadatak se skenira i reši se ceo zadatak.“

“Ako imamo neki problem sa rešavanjem zadatka samo skeniramo imamo postupak i znamo kako da uradimo sledeći put“, kažu učenici.

“Znaju kako se koristi ali nisu do sada koristili, ne smeju na časovima da koriste“, kaže Nadica Stamenkovic , profesorka matematike.

“To je u prevodu aplikacija da ne učim ništa, da se ponašam kako hoću i da samo prođem to“ , kaže Bojana Spasenović, profesor iz matematike.

Aplikacija je dostupna za sve pametne telefone, a kako ih i među osnovcima gotovo svi imaju, upotrebi ili zloupotrebi tesko je stati na put.

„Matematika ima jedan važan uticaj na razvijanje mentalnih i kognitivnih sposobnosti. Vežbajući izradu zadataka iz matematike, deca vežbaju i rešavanje problema i u nekiim drugim sverama“, ističe Branka Mickovski, školski psiholog.

Roditelji za savremeno matematičko pomagalo naravno ne znaju.

Ima međutim situacija, kažu profesori, kada rešavanje zadataka uz aplikaciju i nije tako lose.

“Aplikacija može da bude dobra nastavnicima da provere zadatak pred kontrolni ili studentima“, kaže profesorka Stamenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: