Neko je napravio lažni Google i preti gomilom virusa

Iako zvuči gotovo neverovatno, izgleda da postoji lažni Google koji skuplja klikove i preti virusima. Ekipa koja vodi portal The Next Web primetila je pre nekoliko nedelja nešto čudno na Google Analytics-u, servisu koji prati njihovu posećenost.

Tehnopolis

Izvor: Index

Utorak, 22.11.2016.

19:45

Neko je napravio lažni Google i preti gomilom virusa
Foto: Screenshot

Domen njihove stranice je bio veoma čudan, piše Mashable.

Razlika između ovog Google-a i pravog Google.com pretraživača je u štampanom slovu G koje je izgledalo manje nego inače. Manje slovo G je zapravo unikod simbol za malo štampano G na latinici.

Cilj je stvaranje lažnog prometa, a lažni Google mogao bi da sadrži hrpu virusa. Dakle, ne ulazite na ɢoogle.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: