Porasla popularnost "najsigurnije" chat aplikacije Signal

Iako su mainstream chat aplikacije poput Vibera i Facebooka uvele end-to-end enkripciju koja dodatno osigurava privatnost korisnika, tržište programa za razmenu informacija uvek nudi nove proizvode.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Sreda, 23.11.2016.

08:30

Porasla popularnost
Foto: Thinkstock

Najglasnija nova chat aplikacija, čiji tvorci tvrde da je najsigurnija za Android i iOS pametne telefone i druge uređaje, zove se Signal Private Messenger. Ako je suditi prema tvrdnjama kreatora, radi se o najboljoj aplikaciji koja dopušta korisnicima da čak pregledaju njen kod kako bi se uverili u zaštićenost svojih poruka.

Ono što je interesantno u vezi sa Signalom, iza kojeg stoji kompanija Open Whisper Systems, jeste da je skidanje sa GooglePlaya i AppStore poraslo za 400 odsto nakon američkih predsedničkih izbora na kojima je pobedio Donald Trump.

Prvobitna popularnost aplikacije porasla je nakon što ju je pohvalio bivši radnik američke CIA-e i NSA Edvard Snouden, poznat po otkrivanju tajnih vladinih programa za praćenje građana. Signal sada koristi nekoliko miliona vlasnika Android i iOS uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: