Virtuelna VR šetnja oko sveta: Earth VR za HTC Vive (VIDEO)

Google Earth sada je dostupan i u virtuelnoj stvarnosti, što znači da će korisnici bukvalno moći da prošetaju kroz neke od najzanimljivijih delova Zemlje u virtuelnoj stvarnosti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

08:24

Virtuelna VR šetnja oko sveta: Earth VR za HTC Vive (VIDEO)
Foto: Thinkstock / ilustracija

Google na ovoj aplikaciji radi već neko vreme, a reč je o sličnom konceptu kao što je aplikacija Street View, koja je već objavljena za Daydream i Cardboard platforme. Google Earth VR podiže stvari na viši nivo i korisnicima osigurava topografsku rekonstrukciju planete i pristup nekim od najvećih gradova na svetu u VR-u.

Google je ovu aplikaciju objavio samo za HTC Vive, ali aktivno istražuje i druge platforme na kojima bi mogao da se pojavi u narednom periodu.

Verzija Google Eartha za virtuelnu stvarnost besplatno je dostupna na Steam platformi, a kako biste u njoj mogli da uživate, morate da imate HTC Vive VR naočare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: