Baka optužena da je piratizovala video igre

Kristinu Mekmilan, osamdesetšestogodišnju baku iz Ontarija, neprijatno je iznenadio jedan e-mail.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2016.

17:45

Baka optužena da je piratizovala video igre
Foto: Thinkstock

U poruci od Canadian Intellectual Property Rights Enforcement, koju joj je prosledio Internet provajder, bilo je napomenuto da je piratizovala igru Metro 2033 i da zbog toga može biti kažnjena u iznosu i do 5000 dolara. Kako je gospođa Mekmilan naglasila, nije joj ni poznata ta igra, kao ni da ju je igde downloadovala, posebno naglašavajući da u domaćinstvu jedino ona koristi svoj kompjuter. U krajnjem slučaju, moguće je i da je neki komšija koristio njenu Internet konekciju.

Kako je gospođa Mekmilan izjavila, poruka je vrlo nejasno bila napisana, bez konkretnog objašnjenja kolika je tačno kazna i slično, samo da kazna može biti i 5000 dolara i da joj je traženo da unese broj kreditne kartice. Ona je odlučila da za sada ignoriše poruku i čeka da vidi šta će se dalje desiti jer sumnja da će cela stvar eskalirati do stvarne tužbe.

Na kraju, ovo može da bude i prazna pretnja kako bi se od manje verziranih korisnika strahom iznudio novac, taktika koja nije uopšte retka i donekle podseća na čuvena pisamca koja su stizala i korisnicima Interneta u Srbiji od provajdera sa napomenama da su nelegalno preuzimali filmove. Sama poruka koju je gospođa Mekmilan dobila ne znači ništa i po mišljenju stručnjaka nema nikakvo pokriće.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: