Novi iPhone će imati OLED ekran

Do dolaska novog iPhonea ima još skoro godinu dana, a već se pojavila jedna od najvećih glasina o nadolazećem smartphoneu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

08:37

Novi iPhone će imati OLED ekran
Foto: Gettyimages / ilustracija

Zvaničnik japanske kompanije Sharp, koja je jedan od Appleovih dobavljača, potvrdio je da će sledeći iPhone imati OLED ekran.

Radi se o predsedniku Sharpa Taiju Jeng-wuu, koji je i direktor kompanije Foxconn u čijem je Sharp vlasništvu.

"Appleov iPhone napreduje pa sada LTPS ekran menja OLED panelima. Ne znamo da li će iPhonei s OLED ekranima biti hit, ali, ako Apple ne krene ovim putem i ne transformiše se, onda neće biti ni inovacija", izjavio je Jeng-wu.

Njegovi komentari potvrđuju ranije spekulacije o novom iPhoneu, koje su govorile da će Apple na tržište plasirati potpuno stakleni iPhone sa zakrivljenim OLED ekranom. Za razliku od aktuelnih LCD ekrana koje kompanija koristi, OLED ekrani omogućavaju više fleksibilnosti, jasnije boje i manju potrošnju baterije.

Kako će se novi model iPhonea zvati, za sada nije poznato. Neki govore da će to biti iPhone 7S, dok drugi veruju da će se kompanija iz Cupertina odlučiti za neko drugo ime.

Apple tempira velike promene za 10. godišnjicu smartphonea, a deo toga bi mogla biti i promena imena.

U drugim izveštajima se navodi da će Apple 2017. godine predstaviti tri nova modela iPhonea, tako da neki očekuju iPhone 7S, 7S Plus i treći "anniversary" model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: