Nevolje za Apple: Pala prodaja iPhonea

Kompanija Apple već treći kvartal zaredom beleži pad prodaje iPhonea, ali je broj prodatih uređaja nadmašio predviđanja stručnjaka.

Tehnopolis

Izvor: BBC

Sreda, 26.10.2016.

15:25

Nevolje za Apple: Pala prodaja iPhonea
Foto: Gettyimages

Čuveni tehnološki gigant prodao je 45.51 miliona uređaja u tromesečnom periodu do 24. septembra, premašujući predviđenih 44.8 miliona.

Kompaniji na ruku ne ide ni prodaja pametnih satova, koja je opala za čak 71.6 odsto, a zabrinjavajuća je i situacija na kineskom tržištu, gde je zabeležen pad od 30 odsto. Poređenja radi, u istom periodu prošle godinem, prihodi u Kini bili su dvostruko veći u odnosu na treći kvartal 2014. godine.

Neto profit kompanije pao je sa 53.4 na 45.7 milijardi dolara, a nakon objavljivanja poslovnih rezultata, akcije Applea pale su za 2.7 odsto.

Ipak, Appleov izvršni direktor Tim Kuk je i dalje dobro raspoložen. On je pozdravio “snažne rezultate" i istakao rast prihoda od 24 odsto koje su kompaniji doneli brojni servisi poput Apple Music i Apple Pay. Kuk takođe ne krije da je oduševljen reakcijom korisnika na iPhone 7, čija je potražnja u prvi mah prevazišla ponudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: