Beč: Game City 2016. u gradskoj kući

Bečka gradska kuća već deset godina je jednom godišnje centar gde se okupljaju ljubitelji video igrica.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

12:46

Beč: Game City 2016. u gradskoj kući
Foto: www.game-city.at

Ove godine jubilarna 10. manifestacija „Game City“ održava se od 23. do 25. septembra a očekuje se dolazak oko 80.000 zainteresovanih u želji da se informišu o najnovijim trendovima. Ove godine sve se vrti oko virtuelne realnosti (VR).

Od 2007. godine kada je ovaj događaj posetilo 25.000 zainteresovanih promenilo se dosta toga, kažu organizatori. Vremenom je „Game City“ postao najveći događaj koji se održava u bečkoj većnici a tzv. „gaming“-scena stigla je u središte društva i nije više izolovana. To potvrđuje i činjenica da studiji sa video igricama naprave više prometa nego firme holivudskih produkcija. Osim toga publika je pre deset godina bila uglavnom mlađa dok je danas prosečna starost 31 godina.

Ova manifestacija je započela kao reakcija na debatu o igricama ubica u Nemačkoj koja se vodila nakon masakra u Emsdetenu. Danas organizatori ovu manifestaciju predstavljaju više kao informativni skup za roditelje i decu.

Najveću oblast na ovom događaju čini zona gde austrijski i inostrani proizvođači softvera i hardvera predstavljaju svoje nove proizvode. Veliki fokus stavljen je na virtuelnu realnost tj. doživljaj video igrica kroz specijalni sistem naočara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: