Samsung istražuje slučaj samozapaljivanja Note 7 u Kini

Južnokorejska kompanija Samsung je tek danas objavila da istražuje navode o paljenju smartfona Galaxy Note 7 u Kini, gde je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

12:28

Samsung istražuje slučaj samozapaljivanja Note 7 u Kini
Tanjug / AP Photo/Richard Drew,

Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao tačni, to će produbiti rastuće probleme južnokorejske kompanije sa Galaxy Note 7 uređajem i njegovom baterijom koja se može zapaliti tokom punjenja, prenosi agencija AP.

Jedan od korisnika kineske društvene mreže je u nedelju napisao da se Galaxy Note 7 njegovog drugara tokom vikenda zapalio i priložio je sliku oštećenog telefona.

Telefon se, prema tvrdnjama tog čoveka, zagrejao i počeo da vibrira, nakon čega je eksplodirao. U drugom slučaju se navodi da je telefon eksplodirao dok je korisnik na njemu igrao video igricu.

Samsung je 1. septembra pustio u prodaju Note 7 u Kini, da bi narednog dana objavio da će u 10 zemalja sveta, izuzev u Kini, obustaviti njegovu prodaju i da će povući 2,5 miliona telefona.

Samsung je u Južnoj Koreji danas počeo da isporučuje nove telefone Note 7” koji bi trebalo da zamene defektne. Kako prenosi britanski javni servis BBC, Samsung je saopštio i da je prodao udele u četiri tehnološke kompanije, kako bi se “fokusirao na osnovnu delatnost”. Prodajom udela je prikupljeno preko 1.000 milijardi vona (888,9 miliona dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: