Da li bi deca trebalo da uče programiranje?

Dok se u školama u Srbiji informatika uvodi kao izborni predmet, u svetu se vodi polemika sa koliko godina bi deca trebalo da počnu sa učenjem programiranja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

09:21

Da li bi deca trebalo da uče programiranje?
Foto: Thinkstock

Priprema za poslovno tržište 21. veka će svakako zahtevati da svako bude u potpunosti informatički pismen, ali i da poznaje osnove programskih jezika. Programiranje se uveliko primenjuje u različitim industrijama od poljoprivrede, mode do medicine.

Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima. Učenje programiranja u dečijem uzrastu, upravo to omogućava. Razvijanje kreativnog I logičkog razmišljanja, van okvira i brzo rešavanje zadataka.

PLAYCODE - škola programiranja za decu, u subotu, 17. Septembra u Mikser House-u organizuje treću po redu besplatnu radionicu programiranja za decu. Cilj besplatne radionice je upoznavanje mališana sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja kroz kreiranje animacija i video igara, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola širom sveta.

Cilj ovakvih radionica je da što veći broj dece dobije mogućnost da se upozna sa osnovama programiranja, kao i da se probudi interesovanje za učenje programiranja na intuitivan I zabavan način, kako bi kasnije deca bila spremna za učenje kompleksnijih programskih jezika.

Jednodnevna radionica “Hour of Code” je prilagođena deci uzrasta od 8 do 10 godina. Za učešće u radionici je potrebno da polaznik ponese svoj laptop.

Radionica će početi u 16 časova, Mikser House, Karađorđeva 46.

PRIJAVA, obavezno je potvrditi učešće školi.

Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu, čiji kursevi počinju 24. Septembra.

Više detalja o PLAYCODE školi programiranja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: