Direktor FBI upozorava: Prekrijte web kameru na kompjuteru

Upozorenje FBI da bi svi trebalo da prekriju web kamere na svojim kompjuterima kako bi sprečili da budu predmet špijuniranja, podržao je i direktor FBI Džejms Komi, dodajući da je to "razumna stvar" koju ljudi mogu da urade.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

09:45

Direktor FBI upozorava: Prekrijte web kameru na kompjuteru
Foto: Thinkstock

Ako web kamera ostane otvorena, to znači da hakeri mogu da provale u nju i posmatraju sve što korisnici rade, tvrde eksperti za bezbednost, prenosi britanski "Independent".

Ranije ove godine, značaj tih tvrdnji potvrđen je pošto su se pojavile fotografije na kojima je Mark Zakerberg pokrio vebkameru na svom kompjuteru MacBook Pro.

Direktor FBI je rekao da sve kancelarije američke vlade prekrivaju web kamere a da bi to trebalo da učine i obični građani.

"Ima nekih razumnih stvari koje bi trebalo da uradite, a to je jedna od njih", poručio je Komi u vezi prekrivanja web kamera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: