Tinejdžer hakovao stranicu predsednika države da bi odložio ispit

Jednom mladiću iz Šri Lanke nije odgovarao termin ispita pa je hakovao stranicu predsednika države i tako ga nagovorio da odloži ispite.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

10:30

Tinejdžer hakovao stranicu predsednika države da bi odložio ispit
Foto: Thinkstock

Jedan tinejdžer iz Šri Lanke koji nije bio zadovoljan sa terminom održavanja ispita, odlučio je da o svom problemu "obavesti" predsednika države Maithripala Sirisenu tako što mu je dva puta hakovao internet stranicu. On mu je poručio da dobro porazmisli o promeni datuma ispita. Ako do toga ne dođe, napisao je u poruci koju je potpisao u ime hakerske grupe 'The Sri Lankan Youth', zapretio mu je cyber ratom i upozorio ga da, ako ne može da kontroliše situaciju, neka raspiše nove predsedničke izbore.

Takođe, poručio mu je da se više pozabavi problematikom studenata za koje premijer nije pokazao previše interesa. Ova poruka sa stranice brzo je uklonjena, ali nakon toga mladić je ponovno hakovao i srušio stranicu, ali drugi put nije ostavio poruku za predsednika. Inače, u poslednje vreme u Šri Lanki hakovano je nekoliko vladinih stranica, a nakon ovog poslednjeg slučaja mnogi se pitaju kakav je nivo sigurnosti web stranice prvog čoveka države, ako je može hakovati jedan tinejdžer. Umesto odlagajna ispita, mladi haker je uhapšen i policija ga ispituje kako bi saznali da li je on imao nekih dodatnih motiva za napad na stranicu predsednika Šri Lanke ili je zaista samo hteo da promeni datum termina ispita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: