Tanji od centimetra: Acer Swift 7 je najtanji laptop na svetu

Acer je u Berlinu predstavio niz novih laptopova, a ekstremno tanki Swift 7 najlepši je od njih. Tu je bio i ogromni gaming laptop s 21-inčnim zakrivljenim ekranom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

21:15

Tanji od centimetra: Acer Swift 7 je najtanji laptop na svetu
Foto: YouTube Screenshot

Acer se na ovogodišnjem IFA sajmu Swift 7 laptopom pridružio kategoriji supertankih uređaja i sa samo 9,98 milimetara popeo se na vrh najtanjih laptopova. Iz kompanije su rekli kako je njihov 13,3-inčni laptop prvi koji je ušao u kategoriju ispod jednog centimetra.

Možda je teško videti tu razliku u odnosu na HP-ov Spectre debljine 10,4 mm, ali Swift 7 je u još tanje kućište uspeo da ugura respektabilne komponente, a sam uređaj izgleda atraktivno i izrađeno je od jednog komada aluminijuma. IPS ekran prikazuje sliku Full HD rezolucije, ali nije osetljiv na dodir (zbog čega bi bio nešto deblji).

Ima nove Intelove i5 procesore 7. generacije (Kaby Lake), a tu su još i dva USB-C porta, 8 GB RAM-a i 256 GB SSD. Kako i procesor ima pasivno hlađenje, ceo laptop će biti izuzetno tih, a Acer navodi do 9 sati rada s jednim punjenjem. Težak je 1,1 kilogram, a u prodaji će biti od oktobra po ceni od 1299 evra.

Osim njega, predstavili su Swift 5 koji je tanji od 15 mm i ima 14-inčni ekran kao i Swift 3 koji je 14-inčni laptop srednjeg ranga, a nudi procesore 6. i 7. generacije. Spin 7 je Asusov uređaj koji nudi snažniji i7 procesor, 14-inčni ekran osetljiv na dodir i šarke koje mu omogućuju da zarotirate ekran. Zakrivljeni Predator

Džinovski Predator 21X sigurno je najupečatljiviji Acerov gaminglaptop koji smo do sada videli, a dolazi s 21-inčnim zakrivljenim ekranom (2560x1080), a što se hardvera tiče, opremljen je sa dve GeForce GTX 1080 grafičke kartice. Unutar 8 kilograma teškog uređaja nalazi se i mehanička tastatura, najnoviji Intelovi procesori i 4.2 kanalni audio sistem. Da bi se taj sistem pristojno hladio opremljen je sa 5 ventilatora. Nije bilo govora o ceni i dostupnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: