Google predstavlja dva Pixel pametna telefona

Google odustaje od Nexus pametnih telefona pa će početkom sledećeg meseca predstaviti Pixel i Pixel XL modele s kojima će napasti iPhone i Samsungove Galaxy telefone.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

17:45

Google predstavlja dva Pixel pametna telefona
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Iako su iz Googlea nedavno objavili kako odustaju od projekta Ara, modularnog telefona za koji su neki mislili kako bi u potpunosti mogao da revolucionarizira i promeni ovo tržište, ova kompanija ne misli da odustane od mobilnog tržišta. Osim što ovim tržištem dominira kada su u pitanju operativni sistemi, Google je do sada jednom godišnje predstavljao jedan ili dva modela pametnih telefona iz Nexus serije koje su razvijali s partnerima poput Samsunga, HTC-a, LG-a i Huaweija pa su ovo obično bili prvi modeli na kojima su se isporučivale prve verzije Androida. Ako je verovati brojnim glasinama koje poslednjih nedelja kruže internetom, Google odustaje od Nexus brenda pa će nove modele pametnih telefona predstaviti pod Pixel brendom.

Ovaj brend koristi se za Googleove 'premium' uređaje poput Chromebookova (Pixel i Pixel 2) i tableta (Pixel C) tako da i od nadolazećih mobilnih uređaja možemo očekivati odličan hardver i specifikacije poput onih koje danas imaju najjači telefoni na tržištu. Od ove kompanije tako možemo očekivati model Google Pixel koji će imati ekran dijagonale 5 inča i veći model Pixel XL koji će imati 5,5 inčni ekran. Za njihov razvoj trebalo bi da bude zadužen HTC pa se očekuje kako će oba modela raditi na istom snažnom procesoru (najverovatnije Snapdragon 820), imaće 4GB RAM-a, dok bi veći model trebalo da ima i snažniju bateriju. Na internetu su se pojavile i informacije kako će model Pixel XL s prednje strane imati 8MP Sonyjevu kameru, dok će sa zadnje strane imati (takođe Sonyjevu) kameru rezolucije 12MP – za model Pixel nema informacija o kamerama, ali možemo očekivati iste kamere.

Službeno predstavljanje ovih uređaja (kada ćemo saznati i sve detaljne informacije o hardveru, kamerama, dizajnu, ceni itd.) očekujemo 4. oktobra kada bi Google trebalo da predstavi i novi model Chromecasta i prvi model naočara za virtualnu stvarnost Daydream VR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: