Xperia Agent je Sonyjev lični robotski asistent

Kompanija Sony je na Sajmu IFA u Berlinu predstavila personalnog robotskog asistenta pod nazivom Xperia Agent.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Nedelja, 04.09.2016.

21:20

Xperia Agent je Sonyjev lični robotski asistent
Foto: YouTube Screenshot

Kada je Sony prošli put predstavio malog kućnog personalnog robotskog asistenta Xperia Agent, on nije imao ekran, ali novi model ga poseduje, a "naučio" je i nekoliko novih trikova.

Radi se o uređaju koji je još uvek u konceptnoj fazi, ali su njegove mogućnosti u domaćinstvu sve veće kako se približava početak proizvodnje. Sony je demonstrirao spajanje Xperia Agenta s Nestleovim "pametnim" aparatom za kafu, koji servira napitak na komandu.

Osim povezivanja s kućnim aparatima, Xperia Agent na ekranu prikazuje različite informacije kao što su vreme i vremenski uslovi. Iznad ekrana se nalazi kamera koja omogućava video razgovore.

Sony zamišlja svoj uređaj kao živu robotsku veštačku inteligenciju koja pomaže i daje različite korisne informacije ukućanima i smanjuje upotrebu mobilnog telefona.

Ovog puta Sony nije demonstrirao mogućnosti projekcije svog uređaja, kao što je to bio slučaj na Mobile World Congressu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: