Indijska firma će svoj smartfon prodavati za samo šest evra

Indija je drugo najveće svetsko tržište pametnih telefona na svetu u okviru kojeg se samo u jednom kvartalu proda više od 25.000.000 uređaja. Iz tog razloga je izuzetno teško upasti u igru gde velike kompanije poput Samsunga, Micromaxa ili Xiaomija uspešno prodaju telefone po ceni od 100 evra. Ipak, kompanija ChampOne tvrdi da će svoj Android telefon prodavati za samo šest evra.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 01.09.2016.

08:25

Indijska firma će svoj smartfon prodavati za samo šest evra
Foto: Thinkstock

Uređaj kompanije ChampOne, koji će nositi ime C1, spada u grupu srednjih telefona sa 5-inčnim HD ekranom, skenerom za otisak prsta, 2 GB RAM-a, kamerom od osam megapiksela i procesorom od 1,3 Ghz.

Njen tvorac, kompanija ChampOne, tvrdi da će C1 na dan početka prodaje koštati samo šest evra. Ovu cenu će sebi obezbediti osobe koje budu prethodno poslale prijavu na stranici kompanije, dok će u kasnijoj regularnoj prodaji cena skočiti na nešto više od 100 evra.

Marketinški potez je ime firme ChampOne stavio u fokus, ali treba istaći da ovakav početak prodaje nije nikakva inovacija i da je najmanje jedna kompanija već bezuspešno pokušala da izvede ovu PR 'vratolomiju'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: