HP-ov laptop onemogućuje drugim da špijuniraju ekran korisnika

Kompanija Hewlett-Packard HP razvila je novi sistem za svoje laptop kompjutere koji onemogućava drugim ljudima da sa strane vide šta je na ekranu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

14:55

HP-ov laptop onemogućuje drugim da špijuniraju ekran korisnika
Foto: Thinkstock/Ilustracija

HP je razvio novi ekran koji smanjuje ugao gledanja pritiskom na taster, što znatno otežava da se sa strane vidi šta radi korisnik, preneo je portal Verge.

Ta opcija radi tako što sprečava da svetlo ide u stranu, pa se ekran može videti samo direktnim gledanjem u rasponu od 70 stepeni.

Ovakva zaštita privatnosti je i ranije bila moguća posebnim "filterom za privatnost" koji se lepe na ekrane, ali je mana tog metod što je trajna i što zapravo daje tamniju sliku.

HP-ovo rešenje ima prednost što se može uključivati i isključivati pritiskom na tastaturi.

Funkcija Sure View razvijena je u saradnji s kompanijom 3M koja je prodavala filtere za ekrane. Počevši od septembra ekrani sa Sure View ekranom će biti dostupni na dva HP-ova laptopa "EliteBook 1040" i "EliteBook 840" koji imaju rezoluciju 1080p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: