Nađite grešku u iOS-u, zaradite 200.000 dolara

Apple je pokrenuo svoj prvi program "lovaca na bube" u kom se korisnici nagrađuju za pronalaženje grešaka u njihovim softverskim rešenjima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 05.08.2016.

12:44

Nađite grešku u iOS-u, zaradite 200.000 dolara
Foto: Getty Images

Google i Facebook odavno sasvim solidno plaćaju programerima, hakerima i entuzijastima koji im ukazuju na velike propuste, a gigant iz Kupertina je odlučio da izdvoji i do 200.000 dolara za velike bezbednosne propuste.

Za početak, Apple će isplaćivati zarade samo stručnjacima sa kojima je dosad na neki način sarađivao, ali je plan da uskoro učešće u "lovu na bagove" bude moguće svima.

Cilj ovakvih programa je da se testiranje kvaliteta "pusti u zajednicu", ali i da hakeri imaju motiv da prijave propuste koji pronađu, a ne da ih eksploatišu i tako nanesu štetu kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: