Gears of War u kineskoj industriji prerade pilića

Splash Damage developer koji stoji iza projekata kao što su Brink, Quake Wars i multiplejer igre Gears of Wars 4, prodat je kineskoj kompaniji Leyou Technologies.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

18:41

Gears of War u kineskoj industriji prerade pilića

Britanski studio koji je osnovao direktor Pol Vedžvud kupljen je za sumu "koja ne prelazi 150 miliona dolara". Ovo je druga kupovina koju je napravila kineska kompanija na tržištu video igara nakon akvizicije Warframe developera Digital Extremes.

Kupili su 58 posto akcija u tom studiju u julu prošle godine, a 39 posto u maju ove godine. U svemu se postavlja pitanje zašto kompanija za preradu pilića ulazi na tržište video igara? U saopštenju nakon kupovine tima Splash Damage, kompanija poručuje da će im prisustvo na tržištu video igara omogućiti da prošire svoje poslovanje i ublaže nestabilnu prirodu svog posla. Ipak, niko ne spominje da je i tržište video igara prilično nestabilan posao u poslednje vreme.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: