Alibaba Group ulaže 150 milona dolara u eSports

Marta ove godine iz jedne od najvećih svetskih i kineskih korporacija, Alibaba Group, najavljen je prodor u eSports sa turnirima vrednim oko 3,7 miliona dolara. Prekjuče je preduzet drugi korak ka ulasku Alibabe u eSports, najavljenim partnerstvom između International e-Sports Federation (IeSF) i Alibaba Sports Group (Alisports), kada je potpisan ugovor u “ekskluzivnom strateškom partnerstvu”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

08:38

Alibaba Group ulaže 150 milona dolara u eSports

Kako je rečeno na konferenciji za medije, obe strane će težiti ka tri zajednička cilja koje žele da postignu za eSports. Cilj obe strane je organizacija turnira na najvišim nivoima koji će biti dostupni kako amaterskim, tako i profesionalnim eSports igačima. Obe strane žele da ulože vreme, resurse i znanje u cilju priznavanja eSports takmičenja kao pravog sporta i stavljanje u rang sa ostalim sportovima.

Na kraju, obe strane će raditi na snažnjenju novog World Electronic Sports Games (WESG) koji startuje ove godine i čija je uloga da bude naslednik čuvenog WCG-a. IeSF ima iza sebe 7 godina iskustva i razgranatu eSports organizacionu infrastrukturu u 47 zemalja članica, dok će Alibaba uložiti resurse kako bi osigurala podršku za ovaj i ostale zajedničke projekte.

Na konferenciji je obelodanjeno da će ukupna ulaganja Alibabe u eSports biti oko 1 milijarde juana (što je oko 150 miliona dolara). Ova sredstva će ići za podršku u organizaciji eSports događaja i nagradne fondove (prvi WESG se održava ove zime sa nagradnim fondom od oko 5,5 miliona dolara), ali je cilj u skorijoj budućnosti i da se krene sa izgradnjom specijalnih eSports stadiona širom Kine.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: