Hakeri pronašli više od 100 propusta u sistemu Pentagona

Ministarstvo odbrane u SAD unajmilo je hakere koji su imali zadatak da testiraju kompjuterski sistem Pentagona. Zvaničnici su se sigurno šokirali kada su im hakeri predali izveštaj u kojem se nalazi više od 100 bagova koji mogu i te kako da naštete sigurnosti njihovog sistema.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Utorak, 14.06.2016.

15:27

Hakeri pronašli više od 100 propusta u sistemu Pentagona
Foto: Beta/AP

Program "Hakiraj Pentagon" premašio je sva očekivanja, a u njemu je učestvovalo 1.400 sertifikovanih hakera koji su pomogli da se otkriju neprimećeni sigurnosni problemi u DoD's mreži.

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je kako je ranije planirano da nagrade i sa 15.000 dolara individualce koji otkriju sigurnosne propuste u Pentagonovom sistemu kako bi mogli da ih poprave pre nego što ih "loši" hakeri iskoriste.

"Oni nam pomažu da budemo sigurniji i radije ćemo to učiniti sa 'belim šeširdžijama' nego da učimo lekciju od crnih. U programu su učestvovali individualci koji su prošli provere", rekao je Ešton Karter, sekretar Ministarstva odbrane SAD.

Hakeri ipak nisu imali pristup svemu zbog zaštite osetljivih podataka. Pentagon je ovim činom uradio ono što Facebook, Microsoft i Google rade godinama - ulažu milione dolara kako bi zaštitili svoje mreže.

Problem sigurnosti u saveznim agencijama na udaru je proteklih godina zbog brojnih hakerskih napada na vladine mreže. Prošle godine Kancelarija za osoblje pretrpela je hakerski napad u kojem su ukradeni podaci trenutnih i bivših radnika, što je bio jedan od najvećih proboja u vladine podatke u istoriji SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: