Twitch uvodi “Clips” funkciju

U poslednje vreme Twitch je poprilično intezivirao uvođenje novina na svojoj platformi i čini se da su konačno shvatili da njihova dominacija i monopol na tržištu neće da traju večno ukoliko na vreme ne krenu sa inovacijama kako bi držali novu i staru konkurenciju na rastojanju

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Utorak, 31.05.2016.

08:38

Twitch uvodi “Clips” funkciju

Početkom maja je uvedena Friends funckija preko koje igrači mogu da se povezuju sa drugim ljudima na Twitchu i da u svakom trenutku na jednostavan način komuniciraju sa svojim Twitch prijateljima.

Danas je predstavljena nova funkcija pod jednostavnim imenom “Clips”. U pitanju je brz i efikasan način da publika koja posmatra strim mometalno podeli neki zanimljivi momenat sa strima bilo gde na internetu, gotovo istog trenutka kada se taj momenat desio. Ova će funkcija posebno biti korisna za same vlasnike sadržaja na napravljenom klipu, jer su se do sada ovakvi momenti obično šerovali tako što neko preko drugog servisa objavi te momente na svom kanalu, koristeći najčešće Youtube ili sajtove za brzinsko hvatanje klipova, kao što je Oddshot. Prednost ove nove funkcije je, osim što je lak i brz način da se uhvati klip zanimljivog momenta, i u tome što je ovo način promocije i korisnika koji je “uhvatio” momenat, ali i vlasnika kanala sa čijeg je strima sadržaj uhvaćen. Sistem će podjednako ravnopravno davati zazsluge i jednom i drugom korisniku, baš kao i potencijalne finansijske dobitke.

Forma ovih klipova je trenutno vrlo kratka, oko 25 sekundi sadržaja pre nego što ste kliknuli da snima, i 5 sekundi nakon klika, dakle ukupno 30 sekundi klipa. Tako da je pravljena baš za “najbolje” trenutke koje korisnik želi momentalno da podeli dalje (na recimo Redditu ili svom Twitteru), i nije joj cilj da zameni VOD-ove ili duži sadržaj, koji strimeri obično kače na svojim Youtube kanalima.

Korišćenje funkcije Clips je veoma lako, Clips ikonica se nalazi u donjem desnom uglu strima koji posmatrate i kada se desi nešto zanimljivo što želite da podelite, jednostavno kliknete na nju i ona će u roku od par sekundi generisati klip za vas i stvoriće se URL koji možete šerovati dalje, a sam klip će se naći na vašem Twitch profilu.

Funkcija je trenutno dostupna samo odabranim partnerima i nasumično izabranim korisnicima, ali će vrlo brzo svako imati priliku da je koristi.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: