Lionhead studios je zatvoren

Kompanija Lionhead, koju je osnovao čuveni Peter Molyneux, od danas je zvanično zatvorena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

20:02

Lionhead studios je zatvoren

Kompanija je osnovana 1996 i podarila je hit naslove poput Black & White i Fable, sa svim svojim nastavcima. Od 2006 godine funkcioniše u okviru Microsofta koji je kupio kompaniju i time označio njen fokus sa razvoja za mnoge platforme na razvoj prvenstveno za Xbox i delimično PC odnosno Windows. U martu ove godine, Microsoft je objavio da se naslov Fable Legends otkazuje i predložio je zatvaranje studija. Nije proteklo puno, samo nekih 6 nedelja, do objave da je Lionhead i zvanično zatvoren.

Kakva će biti budućnost zaposlenih u studiju ostaje da se vidi, ali je sigurno da makar neko vreme nećemo videti igre iz Fable serijala.

izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: