Viber uvodi end-to-end enkripciju

Ranije ovog meseca, WhatsApp je saopštio da uvodi end-to-end enkripciju, a danas je jedan od njegovih najvećih konkurenata učinio isto.

Tehnopolis

Izvor: gsmarena.com

Sreda, 20.04.2016.

09:30

Viber uvodi end-to-end enkripciju

Foto: Sam Azgor / Flickr.com Reč je o Viberu, a vest nije mala, s obzirom na to da ova aplikacija trenutno broji više od 700 miliona korisnika.

Zahvaljujući end-to-end enkripciji, niko, pa čak ni zaposleni u kompaniji, neće moći da vide šta se nalazi u porukama korisnika.

Ceo proces će biti priveden kraju za dve nedelje, a jednom kada bude bio završen, korisnici će na chat prozoru moći da vide ikonu na kojoj je prikazan katanac, koji potvrđuje da je ceo sadržaj enkriptovan, piše portal gsmarena.com.

Viber će takođe uvesti opciju skrivenog chat-a, koja korisnicima omogućava da određene razgovore sa određenim ljudima sakriju na glavnom prozoru aplikacije - na taj način niko neće moći da ih vidi. Skrivenim razgovorima moguće je pristupiti putem PIN-a, ili korišćenjem Touch ID tehnologije na iOS uređajima.

Poslednja verzija aplikacije već je dostupna na iTunes App Store za iOS i Google Play Store za Android.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: